Opleiding Gewichtsconsulent

Wie is er niet bezig met zijn of haar gewicht? Een groot deel van alle Belgen lijdt aan overgewicht en praktisch iedereen is wel bekend met diëten, afslankpillen en producten waardoor u er slanker uitziet. Helaas gebeurt dit vaak op een ongecontroleerde manier. Crashdiëten worden vaak geforceerd aangegrepen. Mensen proberen af te vallen of aan te komen met een dieet dat totaal ongeschikt is of zelfs geen enkel effect heeft.

Met de cursus Gewichtsconsulent helpt u mensen van een ongezond leefpatroon af en ondersteunt u uw cliënten bij het ontwikkelen van gezondere eetgewoonten. Voor het behandelen van over- of ondergewicht bestaat geen pasklare formule. Persoonlijke omstandigheden maken iedere cliënt en de bijbehorende behandeling uniek.

Omdat een ongezond leefpatroon naast over- of ondergewicht ook kan leiden tot fysieke en psychische klachten, is het noodzakelijk om een juiste analyse te kunnen maken van het voedingsprobleem. Een goede gewichtsconsulent heeft daarom een flinke dosis vakkennis nodig, die in deze interessante cursus uitgebreid aan bod komt. U doet niet alleen kennis op over voedingsleer, maar ook over de omgang met cliënten en het voeren van een eigen praktijk.

Lees verder over deze opleiding >

Leave a Reply